Viña Ocucaje

© www.peruviner.com

FAKTA

HISTORIK

EXPORTVINER


Etableringsår:
1898

Produktionskapacitet:

 - liter

Total export: 
 - liter

Areal vinodlingar:
 - ha

Plats-oenolog:
-

Chefs-oenolog: 
 -

Konsulterande oenolog: 
 -

Ägare: 
 Familjen Rubini

Adress huvudkontor:
 
Pasaje Julio Vega Solis,
 Lote 7, Chorrillos, Lima

Telefon huvudkontor:
 
+51 1 251 4570

E-mail huvudkontor:
 
ventas@ocucaje.com

Web-sida:
 
www.ocucaje.com

Svensk importör:
 
-

I Ocuaje-dalen, som ligger cirka 3 mil söder om Ica-dalen och 30 mil söder om Lima, har man odlat druvor småskaligt ända sedan spanjorernas ankomst i början på 1500-talet. Praktiskt taget alla druvor användes i en hantverksmässig produktion av destillerad sprit, som kom att kallas pisco, efter namnet på utskeppningshamnen längre norrut.

När Jesuiterna år 1767 kördes ut från Sydamerika av Spaniens kung, övergick den största druvodlingen i Occuaje-dalen i den peruanska statens ägo. Den hette Hacienda Ocucaje och köptes 1898 av den driftige Felipe Zunini. Han började göra vin och pisco i industriell skala och importerade också med tiden europeiska plantor för att göra kvalitetsviner. År 1928 köpte en av Zuninis medarbetare, Virgilio Rubini, in sig i företaget, och år 1955 blev familjen Rubini ensamma ägare till Viña Ocucaje. De utvidgade successivt odlingarna, men år 1970 exproprierades 400 hektar vingårdar av militärregimen, som ett led i en stor jordbruksreform.

Familjen Rubini fick börja köpa druvor av andra odlare i Ica-dalen för att kunna fortsätta sin verksamhet. De investerade i produktionsanläggningen och började ett tålmodigt arbete med att köpa egna vinodlingar i Ocucaje-dalen för sin vin- och piscotillverkning. Nu leds företaget av tredje generationens vinodlare inom familjen Rubini.

De gör vin med internationell karaktär för export och halvsöta bordsviner för den inhemska marknaden. Deras toppvin heter Don Virgilio Cabernet Sauvignon Reserva. Årgång 2008 fick en silvermedalj i Vinalies Internacionales 2012 i Reims.Fond de Cave
- Cabernet Sauvignon
- Malbec
- Chardonnay

- Blend

Colección Rubini Crianza
- Cabernet Sauvignon

- Merlot
- Malbec

- Blend
 

Don Virgilio

 


Felipe Zunini och Virgilio Rubini